Blog artikelen

Hoe kun je roestvlekken verwijderen?

22 november 2023
Je ziet het veel terugkomen op metalen objecten zoals tuinhekjes, op de strijkbout of op je fiets; roestvlekken. Maar roest kan zich overal op vormen en afgeven. Zo kun je ineens een roestvlek in je favoriete blouse tegenkomen, op je net gepoetste tegelvloer. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten. In dit artikel vertellen we je dan ook, hoe je met gemak die roestvlekken kunt verwijderen.

Hoe kun je kaarsvet verwijderen van de vloer?

25 oktober 2023
Kaarsen zijn echte sfeermakers en gezellig om te branden. Maar soms kan er weleens iets misgaan en druipt het kaarsvet per ongeluk over je houten vloer of vloerbedekking. Zo’n vettige kaarsvet vlek, daar zit niemand op te wachten. Gelukkig zijn er genoeg manieren om de vlek weer helemaal weg te krijgen. In dit artikel vertellen we je alles over het verwijderen van kaarsvet van de vloer.

Hoe kun je het beste zonnepanelen reinigen?

29 september 2023
Heb je eenmaal besloten om zelf je eigen stroom op te wekken met zonnepanelen op je dak, dan ben je natuurlijk blij wanneer de installatie voltooid is. Vanaf nu geniet je dagelijks van gratis stroom! Hartstikke mooi, maar om de komende 25 jaar gebruik te maken van die gratis stroom, moet je wel je zonnepanelen regelmatig schoonmaken. Wil je ook weten hoe je zonnepanelen het beste kunt reinigen? Je leest er hier alles over.

Hoe krijg je frituurlucht uit huis?

23 augustus 2023
Niets lekkerder dan heerlijke zelfgemaakte frieten uit eigen keuken. Maak je jouw eigen frietjes in een airfryer of in de schuur? Dan merk je niets van een overheersende frituurlucht in huis achteraf. Maar met de old school frituurpan is dat wel eventjes anders. Gelukkig zijn er allemaal manieren om de geur te neutraliseren in huis. Hoe krijg je die frituurlucht uit je huis? In dit artikel geven we je de beste tips om frituurlucht te verwijderen.

Hoe kun je ventilatiekanalen reinigen?

31 juli 2023
Onze woningen worden steeds beter geïsoleerd. Aan de ene kant is dit goed voor de energierekening, maar aan de andere kant slecht voor de aanvoer van verse lucht en onze gezondheid. Met een ventilatiesysteem wordt vuile lucht afgevoerd en verse lucht naar binnen geblazen. Voor een optimale werking, moeten de ventilatiekanalen en het systeem wel regelmatig worden schoongemaakt. In dit artikel lees je meer over ventilatiekanalen reinigen.

Help, de was uit de droogkast stinkt!

06 juli 2023
Niets fijner dan de geur van was die fris uit de wasmachine of droogkast komt. Wasgoed ruikt het lekkerst wanneer we het buiten te drogen hangen, maar met ons Belgische klimaat lukt dat helaas niet altijd. Inmiddels heeft dan ook 67 % van de Belgen een droogkast in huis. Wanneer je bedenkt dat een gemiddeld gezin zo’n 3 x per week wast, is het niet zo gek dat de condensatie droogkast soms stinkt. In dit artikel bekijken we wat je kunt doen tegen was uit de droogkast die stinkt.