Alles over de dieptereiniging van een zetel

04 augustus 2022 · door Jeroen

Je bankstel en zetels worden in huis het meest gebruikt en lopen daarbij de grootste kans op ontsierende vlekken. Een koffiekopje of wijnglas dat omver wordt gestoten, de hond die met zijn modderpoten op de bank springt of je (klein)kinderen die je meubilair als tekenpapier gebruiken; het kan allemaal. Gelukkig kun je door dieptereiniging van je zetel elke vlek verwijderen. In dit artikel lees je alles over een professionele dieptereiniging van je zetel.

Waarom dieptereiniging zetel?

Een zetelreiniging laten uitvoeren omdat er vlekken in je meibels zijn ontstaan, spreekt voor zich. Maar, afgezien van lelijke vlekken, zijn er veel meer redenen te noemen waarom je jouw zetel professioneel laat reinigen. We geven een aantal voorbeelden:

  • Huisstofmijt: Heb je regelmatig last van een verstopte neus, branderige ogen en nies je vaak in huis? Dan kan dit een allergische reactie zijn op de huisstofmijt. Regelmatig je bankstel en fauteuils stofzuigen en jaarlijks een dieptereiniging laten uitvoeren, maakt het binnenmilieu een stuk gezonder.
  • Luchtjes: Wordt er gerookt in huis? Dan kan je zetel ook muf gaan ruiken. Ook kan je kat per ongeluk op je bank geplast hebben of is er misschien alcohol gemorst op je bankstel. Allemaal veroorzakers van een ranzige lucht. Dankzij een dieptereiniging kun je jouw meubilair laten ontgeuren en ben je die vieze luchtjes voortaan kwijt.
  • Wassen: Eigenlijk best gek; onze zetels wassen we niet regelmatig, terwijl we dat met kleding wel doen. Maar een stoel wordt net zo vies als kleding die je vaak draagt. Een dieptereiniging verwijdert achtergebleven vuil en vetresten, waardoor je meubels er weer als nieuw uitzien.

In sommige gevallen kan het noodzakelijk zijn een zetel te laten desinfecteren. Denk bijvoorbeeld aan stoelen in de wachtkamer van de huisarts. Een specialist in dieptereiniging van zetels zorgt ook voor de desinfectie er van. Bij de meeste professionals, volgt een desinfectie standaard na de reiniging, ook bij particulieren thuis.

Een dieptereiniging aan huis

Wil je graag je zetel professioneel laten reinigen? Dan komt de professionele meubelreiniger bij je thuis om ter plaatse de zetel te reinigen. De deskundige vakman behandelt eerst een klein stukje als “proef” en kan hierna de complete zetel aanpakken. Na de dieptereiniging kunt u de zetel laten desinfecteren en vervolgens de zetel laten impregneren. Door het impregneren wordt je zetel vuilafstotend. Hierdoor kun je vlekken makkelijker verwijderen en hecht vuil zich minder snel aan de zetels. Overigens is het ook mogelijk om zetels met een lederen bekleding te laten reinigen, waarna een beschermlaag wordt aangebracht speciaal voor leer.

Zoek een professional

De prijzen voor een dieptereiniging van een stoffen zetel, of een leren zetel, lopen flink uiteen en starten bij € 75,- Euro. Dit heeft te maken met de werkmethodiek en de gebruikte materialen. Sommige aanbieders gebruiken bijvoorbeeld nanotechnologie als beschermlaag, anderen halen de meubels bij u op en reinigen ze op de zaak. Er zijn ook bedrijven die een garantie aanbieden van 6 maanden of zelfs langer!

Het beste is contact op te nemen met een professional uit de buurt. Je vindt een deskundige via de listings op deze website. Zo zit je er straks weer stralend bij!

Schoonmaak tips Woonkamer schoonmaken