De geur van sigarettenrook verwijderen

07 april 2022 · door Mete

Wanneer je een woning binnenkomt waar gerookt wordt, ruik je dit direct. Een soort verschraalde geur, die direct opvalt. Ben je gestopt met roken, of wil je misschien een huis waarin gerookt wordt verkopen? Dan is het belangrijk de rooklucht te verwijderen. In dit artikel bekijken we op welke manieren je zelf sigaretten geur kunt verwijderen uit je huis en professioneel de rooklucht kunt laten verwijderen.

Rooklucht verwijderen uit huis

Roken binnenshuis veroorzaakt niet alleen een vieze lucht in je meubels, het levert ook een gezondheidsrisico op voor medebewoners en huisdieren. Giftige stoffen uit sigaretten, slaan namelijk neer op je meubels, kleding en andere spullen. Dit noem je derdehandsrook. Zowel voor je gezondheid als het behoud van je meubels, kun je zelf aan de slag met de volgende tips:

Rooklucht verwijderen uit meubels:

Azijn ruikt niet lekker, maar trekt wel geurtjes aan. Het is een prima middel om geur uit een stoffen bank te verwijderen. Hierbij zet je kommetjes azijn een paar dagen onder de bank. Past dit niet? Dan kun je ook je hoezen in de wasmachine wassen op een lage temperatuur. Een ander alternatief zijn kommetjes gemalen koffiebonen onder de bank. Ook koffiebonen neutraliseren geur.

Rooklucht verwijderen uit spullen:

Sigarettenrook trekt ook in andere spullen. Je haren kun je gemakkelijk wassen en kleding kun je eventjes in een koude droger laten draaien. Stinken je boeken naar rook? Leg ze dan een dag of 3 in een gesloten plastic zak met zuiveringszout. Het zout zuig je hierna weg. Ook kan rook in plastic voorwerpen trekken. Een half uurtje in een mengsel van baking soda en lauw water is voldoende om de lucht te verwijderen.

Rooklucuht verwijderen uit hout:

Houten onderdelen van je bankstel, tafels, stoelen en kasten; het kan allemaal naar sigarettenrook gaan ruiken. Regelmatig schoonmaken met een sopje met groene zeep, doet wonderen. Je houten meubilair flink in de boenwas zetten helpt ook uitstekend. Maak je jouw houten kast liever niet vochtig? Leg dan schaaltjes met doorgesneden citroenen in je kast.

Specialist in onderhouds- en reinigingsproducten; HG, heeft een speciaal reinigingsmiddel op de markt gebracht met de naam “Alle nare geurtjes weg”. Je koopt het als vloeistof in een spuitflacon en besproeit hiermee de kussens van je bankstel of gordijnen. Wil je met dit HG product rooklucht verwijderen, dan kan dat alleen op absorberende materialen; niet op hout. Het werkt al na 30 minuten, maar je moet het wel goed laten drogen.

Professioneel rooklucht laten verwijderen

Werken bovenstaande tips niet goed genoeg, of heb je te weinig tijd om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je altijd gebruik maken van een professioneel schoonmaakbedrijf. Een groot voordeel van het inhuren van een professional, is dat het heel effectief is omdat de rooklucht veel langer wegblijft. Dit komt omdat de geur niet gemaskeerd wordt, maar compleet wordt afgebroken. Een schoonmaakbedrijf voert een dieptereiniging uit, waarbij wordt gewerkt met speciale producten als ozongas of bijvoorbeeld enzymen om de rooklucht volledig te verwijderen.

Wil je ook graag extra informatie over het op vakkundige wijze laten verwijderen van rooklucht? Zoek dan direct een specialist uit je buurt via de listings op deze website. Zo ben jij snel van die nare geurtjes af!

Schoonmaak tips