Schoonmaak bij particulieren

Professionele schoonmaak particulieren

Wanneer je als particulier hulp in de huishouding nodig hebt, kun je gebruikmaken van een schoonmaakbedrijf. Het schoonmaakbedrijf brengt je in contact met een poetsvrouw gespecialiseerd in professionele schoonmaak bij particulieren. Je zorgt zelf voor de schoonmaakmiddelen en materialen en maakt afspraken over de frequentie en taken.

Taken professionele schoonmaak particulieren

Een huishoudhulp huur je in om schoonmaakwerkzaamheden in en om het huis uit te voeren. Tot het takenpakket behoren o.a. het stoffen en poetsen van het interieur, stofzuigen, dweilen en ramen lappen. Ook de was doen, strijken en bedden opmaken kan aan de huishoudelijke hulp worden uitbesteed, net als boodschappen doen en maaltijden bereiden. Het aantal uren spreek je zelf met elkaar af, net als de tijden waarop gewerkt wordt. Het uurloon is al vastgelegd door het schoonmaakbedrijf.

Regelgeving schoonmaak aan huis

Bij een schoonmaak voor particulieren ben je gebonden aan de wet- en regelgeving zoals afgesproken in het sociaal akkoord voor huishoudhulpen. Dit zorgt er voor dat er geen onduidelijkheid kan bestaan over de betaling, rusttijden en de uit te voeren werkzaamheden:

  • Betaling: In 2004 heeft de Vlaamse regering het dienstencheque systeem ingevoerd. Door de huishoudhulp te betalen via dienstencheques, weet je zeker dat de hulp verzekerd is tegen ziekte en invaliditeit, vakantiegeld en vakantiedagen geniet en pensioenrechten opbouwt. De overheid komt bovendien tegemoet in de kosten van een poetsvrouw via een jaarlijks belastingvoordeel.
  • Werkzaamheden: Een poetsvrouw heeft taken die toegestaan zijn om uit te voeren en werkzaamheden die nooit tot het takenpakket mogen behoren. Een kattenbak verschonen en hondenmand stofzuigen mogen wel, maar de hond uitlaten of huisdieren verzorgen mag niet. Ook babysitten, tuinieren of bijvoorbeeld zwaar meubilair verplaatsen mag niet. Daarnaast mag er niet met bijtende stoffen gewerkt worden als bijvoorbeeld ammoniak.
  • Werktijden: De tijden waarop de huishoudhulp komt poetsen worden in overleg met elkaar afgesproken. Het bureau waarmee je een samenwerking aangaat, kan een schoonmaakster beschikbaar hebben op tijden waarop jij afwezig bent. 

De meeste poetsvrouwen werken op tijden waarop jij zelf aan het werk bent. In dat geval krijgt de hulp de beschikking over de huissleutel. Het schoonmaakbedrijf zorgt in zo’n geval voor een ondertekende sleutelverklaring.

Benodigde materialen voor schoonmaak

Een professionele schoonmaakster kan suggesties doen over de materialen welke zij graag gebruikt en waar ze positieve ervaringen mee heeft. Daarnaast kun je kiezen voor het gebruik van ecologische schoonmaakproducten. Wanneer jouw interieur beschikt over materialen die een aparte behandeling nodig hebben, als natuursteen, dien je jouw schoonmaakster hier goed over te informeren en de juiste producten in huis te hebben. Overleg met je poetshulp welke materialen er nodig zijn voor een professionele reiniging.

Voordelen poetshulp via schoonmaakbedrijf

Maak je voor het vinden van een huishoudhulp gebruik van een schoonmaakbedrijf? Dan biedt dit veel voordelen. De meeste bedrijven bieden een gratis kennismakingsgesprek met de hulp. In geval van schade is niet de hulp, maar de werkgever verantwoordelijk. Veel schoonmaakbedrijven beschikken over een schadeverzekering voor hun personeel. Tijdens vakantie of ziekte van de hulp kan er vervanging worden gezocht en ben je niet tevreden? Dan zoekt het schoonmaakbedrijf een andere huishoudhulp.

Wil je ook gebruikmaken van een professionele schoonmaakster voor particulieren? Neem dan contact op met een schoonmaakbedrijf. Voor meer informatie over schoonmaakbedrijven inhoudelijk en schoonmaakwerkzaamheden in het algemeen, kijk je op deze website.

Professionele schoonmaak particulieren

 

Schoonmaakbedrijf